image
 |  7 30 Серпня 2018 | 07:36

Українців попередили, коли атакуватиме грип

Цього року в Україні чекають на грип у жовтні. А завершення сезону епідемій прогнозують у травні наступного року.
Згідно з опублікованим прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірусами, які ймовірно будуть циркулювати в Україні, є H1N1 та H3N2, інформує прес-центр Міністерства охорони здоров'я.
"Завдяки узгодженим діям МОЗ України та Державного експертного центру уже перереєстровано вакцини відповідного штамового складу проти грипу. Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них уже зареєстрована в Україні, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали щодо третьої перебувають на розгляді у Державному експертному центрі", - розповіли у профільному міністерстві.

Препарати будуть доступні в аптеках уже у вересні. Тож кожний українець зможе за бажання їх придбати та вакцинуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта підвищує тарифи на свої послуги


"Це дозволить попередити важкі ускладнення від грипу та знизити захворюваність", - пояснила заступниця міністра охорони здоров'я з європейської інтеграції Ольга Стефанишина.

Згідно зі статистикою, щороку в Україні реєструється близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких складають захворювання на грип та ГРВІ. Вакцинація ж проти грипу залишається дуже низькою.
"За попередні три епідсезони рівень щеплень серед загального населення становив близько 0,5%. Хоча саме вакцинація є найнадійнішим методом профілактики захворювання та попередження його важких ускладнень", - каже генеральний директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити