image
 |  7 5 Березня 2018 | 14:34

Українцям не вдалося вивезти з Польщі в Україну контрабанду 160 кг риб'ячої ікри

Двоє громадян України незаконно перевозили італійську ікру на суму майже 300 тис. євро.
Про це 05 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Двоє українців намагалися ввезти в Україну контрабанду 160 кг риб’ячої ікри на суму понад 1,2 млн злотих (290 тис. євро). Ікру перевозили з Італії у непромаркованих контейнерах. Чоловіки також не мали необхідних дозволів. Про це у понеділок, 5 березня, повідомили у польській Прикордонній службі. Товар затримано.
Як повідомила речниця Бескидського відділу Прикордонної служби у Перемишлі майор Ельжбєта Пікор, товар затримали у неділю у польсько-українському прикордонному пункті пропуску «Кросцєнко» Підкарпатського воєводства.
Під час перевірки двох приватних автівок, що їхали з Польщі в Україну, службовці Прикордонної служби знайшли скляні та пластикові контейнери без маркування.
Виявилося, що це незаконний вантаж з Італії ікри осетра сибірського. Це дорогий товар, найдорожча ікра. Водії стверджували, що вони тільки кур’єри, а їхнє завдання – привезти товари споживачам у Львові, - сказала майор Пікор.

Вона підкреслила, що згідно із законодавством, перевозити через кордон дозволяється тільки одну банку ікри осетрових риб. Це до 125 грамів на людину в індивідуально промаркованих упакуваннях, тобто які мають мітку з підтвердженням законності джерела придбання. В іншому випадку – це злочин, що карається позбавленням волі до 5 років. Водії є громадянами України у віці 24 та 28 років, які не мали дозволів на ввезення великої кількості ікри. Крім того, контейнери з товаром не були промарковані.
Польські прикордонники затримали товар, а щодо українців відкрите кримінальне провадження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити