image
 |  0 11 Січня 2018 | 10:08

Український «Руслан» транспортуватиме частини ракети Ілона Маска (ВІДЕО)

Уряд США попросили зробити виняток для позапланового чартерного перельоту.
Про це 11 січня 2018 року повідомляє сайт «ТСН».
Авіабудівний концерн «Антонов» звернувся до міністерства транспорту США з проханням надати дозвіл на позаплановий переліт вантажного літака AN-124-100 «Руслан» з Лос-Анджеласа до Флориди з метою перевезення крупногабаритного вантажу компанії SpaceX.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=M1HVLZ9J4k0[/embed]
Про це стало відомо з відповідної заявки, розміщеній на американському інформаційному сайті авіаперевезень Daily Airlines Filings.
Зазначається, що компанія «Антонов» подала вказану заявку на застосування надзвичайного винятку для того, щоб дозволити їй здійснити односторонній вантажний чартерний переліт для транспортування великогабаритних ракетних комплектувальних. Йдеться про частину головного обтічника ракети, що транспортуватиметься з аеропорту в Лос-Анджелесі до Тітусвілля або безпосередньо до мису Канаверал, штат Флорида. Вказується, що переліт запланований у період від 10 до 13 січня на літаку AN-124-100 «Руслан» в інтересах компанії Space Exploration Technologies Corp. («SpaceX»).
Габарити та вага вантажу становлять 1788 см на 564 см на 417 см вагою приблизно 28,1 тонни. Своєчасне транспортування цього обладнання «є критично важливим», наголошено в документі.
Неможливість доправити цей вантаж до дати приблизно 11 січня 2018 року спричинить додаткові наслідки, які негативно вплинуть на заплановані стартові місії SpaceX. Такий результат був би надмірно шкідливим і дорогим для «SpaceX» та клієнтів, - йдеться у заявці.

У своєму зверненні авіатори зазначають, що таке транспортування майже 30-тонного багажу завдовжки 18 метрів не може здійснити жоден американський перевізник. Переліт запланований на найближчі 2 дні. Якщо ж процес затягнеться, доведеться відкладати і заплановані запуски ракет.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити