image
 |  7 8 Вересня 2022 | 14:18

Україна буде серед запрошених держав на перший саміт Європейської політичної спільноти

Україна буде серед запрошених держав на перший саміт Європейської політичної спільноти, який відбудеться на початку жовтня у Празі.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv, журналістам у середу заявив неназваний чиновник ЄС.

Перша зустріч на найвищому рівні нового форуму "ЄС+" має відбутися у Празі, оскільки Чехія нині головує в ЄС. Засідання відбудеться напередодні неформальної зустрічі лідерів ЄС 7 жовтня.

"Незабаром будуть розіслані запрошення на саміт, який має відбутися 6-7 жовтня у Празі за участю лідерів шести західнобалканських країн. Очікується, що їх отримають лідери Норвегії, Швейцарії, Ісландії, Ліхтенштейну, Великої Британії, України, Молдови, Грузії, Туреччини, Вірменії, Азербайджану", - повідомив журналістам представник ЄС.

Ідея нового форуму - дітище президента Франції Еммануеля Макрона. Його мета - надати платформу для політичного діалогу та співробітництва, включаючи країни, які прагнуть вступити до ЄС, а також ті, які не мають такого наміру і залишаються поза блоком.

Основні теми саміту включатимуть війну Росії проти України, енергетичну кризу та економічну ситуацію в Європі.

Під час переговорів із послами минулого тижня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що новий європейський політичний форум збиратиметься кожні шість місяців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити