image
 |  47 22 Вересня 2024 | 15:32

Україна може виготовляти більш ніж кілька мільйонів безпілотників на рік

Україна має спроможність виготовляти більш ніж кілька мільйонів безпілотників на рік.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров в ефірі телемарафону, інформує  ВолиньUA.

За його словами, наступного року Україна завадить ворогу мати перевагу у небі, для цього збільшують виробництво безпілотників. Цьогоріч влада повідомила ринок, що буде закуповувати більш ніж мільйон дронів.

«Ми зі своєї сторони не казали, скільки ми можемо виробити. Але кілька мільйонів дронів ми можемо виробити, з яких держбюджет деякі речі оплачує, деякі кошти ми отримуємо від партнерів. Тобто наша спроможність – більш ніж кілька мільйонів дронів», – зазначив Умєров.

Міністр оборони також повідомив про розширення ракетної програми.

«Ми розробили ракетну програму, вона достатньо потужна. Ми вже обмінялися нею з партнерами і очікуємо, скільки із тієї спроможності вони будуть підтримувати. Вони надали нам поки що усну згоду на те, що будуть це фінансувати. Найближчим часом ми отримаємо вже фінальні письмові відповіді від наших партнерів. І ми робимо все можливе, щоб у нас ракетна програма була наближена за кількістю до дронової програми, яка є в нашій країні», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вважався безвісти зниклим: повідомили про загибель Воїна з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити