image
 |  4 29 Січня 2019 | 16:41

Україна покращила результат у світовому рейтингу корупції

Торік Україна серед 180 країн зайняла 120 позицію у світовому рейтингу за рівнем корупції. Порівняно з 2017-м покращила свої позиції на 10 пунктів.

Це вдалося завдяки оцінці прозорості українського бізнесу. Значення мали запровадження процедури автоматичного відшкодування ПДВ, розширення сфери роботи систем ProZorro і діяльність інституту бізнес-омбудсмена, свідчать результати дослідження міжнародної антикорупційної організації Transparency International.

Щоб покращити результат іще, міжнародна антикорупційна організація радить долучити громадськість до відбору кандидатів на посади суддів, посилити Антикорупційне бюро та підвищити безпеку журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схожа на грип і смертельно небезпечна: в Україні можуть оголосити епідемію

У рейтингу за рівнем корупції Україні вдалося обійти Росію. Остання зайняла 138 місце. Водночас сусідній Польщі дісталась 60 позиція, а Білорусі - 44.

У п'ятірку країн з найменшим рівнем корупції ввійшли Данія, Нова Зеландія, Фінляндія, Сінгапур і Швеція. Найкорумпованішими стали Північна Корея, Ємен, Судан, Сирія та Сомалі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити