image
 |  2 27 Грудня 2019 | 13:04

Україна відмовилася від понад $12 мільярдів

Росія й Україна домовилися, що з 1 січня 2020 року скасують взаємні претензії щодо газових питань.

Водночас із російського майна будуть зняті арешти щодо рішень за судовими позовами. - заявив глава Міністерства енергетики РФ Олександр Новак у ефірі телеканалу "Росія 24".

Зокрема, домовленість про відмову від позовів стала частиною протоколу про газову співпрацю, який обидві країни підписали 20 грудня.

Для продовження транзиту російський монополіст "Газпром" укладе з "Оператором ГТС України" міжоператорських угоду, а з "Нафтогазом" – договір із бронювання потужностей для транспортування.

"Нам із колегою, міністром енергетики та захисту довкілля України Олексієм Оржелем, немає необхідності додатково ухвалювати рішення на рівні міністерств, ми остаточно домовилися в Мінську", – повідомив Новак.

Читайте також: «Росія – це смерть» - Херсонська міськрада відповіла Путіну

"Ніяких змін не планується. Зараз відповідно до тих домовленостей, яких вдалося досягти, колеги наші – суб'єкти господарювання – працюють над підписанням конкретних документів", – резюмував він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити