image
 |  5 19 Червня 2023 | 09:56

Українські війська звільнили від загарбників П'ятихатки

Українські війська звільнили від російських загарбників село П'ятихатки Запорізької області, за яке точились запеклі бої.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, - пише ВолиньUA.

Загалом за два тижні наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках підрозділами Об'єднаного стратегічного угруповання військ "Таврія" було звільнено вісім населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки.

"У цілому підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км. Звільнена на півдні площа складає 113 кв. км. Активна робота Сил оборони таврійського напрямку триває", – наголосила Маляр.

За словами Маляр, за минулий тиждень втрати противника на всіх напрямках склали більше 4 600 вбитих та поранених.

"Крім того нашими оборонцями було взято в полон більше 80 бійців агресора. Також нашими силами оборони було знищено більше 400 одиниць ворожої техніки та озброєння, серед яких – вертольоти, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс та багато іншого", – зазначила Маляр.

На сході України загарбники докладали зусиль, щоб зупинити просування українських військ на Бахмутському напрямку. Ворог перекинув туди додаткові підрозділи та збільшив кількість обстрілів.

"Загальна інтенсивність боїв на цьому напрямку минулого тижня знизилась, разом з тим відбулось 41 боєзіткнення. Наші війська просунулися в глибину противника на декількох ділянках. Ворог продовжував минулого тижня наступати на Лимано-Купʼянському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Жодного метра землі на цих напрямках ми не втратили завдяки професійності та мужності наших бійців. За минулий тиждень на сході противник здійснив більше ніж 5800 обстрілів та використав 277 022 боєприпаси", – додала Маляр.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити