image
 |  7 22 Квітня 2020 | 11:37

Українців попередили про ще два піки коронавірусу

В Україні прогнозують ще 2 піки Covid-19. Їх очікують наприкінці квітня та між 3 і 8 травня.

"Ми не знаємо, наскільки піки захворюваності будуть потужними. На засідання Кабміну, ґрунтуючись на прогнозах Національної академії наук, продовжимо карантин як мінімум до 11 травня", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише "РБК-Україна".

За його словами, деякі обмеження пом'якшать.

"Плануємо пом'якшити умови обов'язкової обсервації. Можливо, будуть ще 2-3 сфери, в яких розглянемо пом'якшення карантинних заходів", - наголосив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець у Польщі через відсутність маски попався на крадіжці велосипедів

"Щоправда, сьогодні ще ніхто в світі прогнозувати і передбачати дані щодо коронавірусу не навчився, всі можуть тільки здогадуватися. Ми хочемо, щоб із 12 травня у нас відбулися певні пом'якшення, і ми вже почали думати про розвиток економіки. Тому зараз прораховуємо моделі, де ж знаходиться цей баланс між жорстким карантином і роботою економічних секторів. Особливо критично важливі сектори малого та середнього бізнесу, в яких велика кількість робочих місць", - додав прем'єр.

Попередив українців, що наступні 2 роки доведеться дотримуватися масочного режиму та соціальної дистанції. Такі рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити