image
 |  4 5 Жовтня 2021 | 15:41

«Укрзалізниця» закупила для вагонних туалетів сидіння по 10 тисяч і кнопки змиву за ціною смартфонів

Філія “Пасажирська компанія” АТ “Укрзалізниця” закупила сидіння для туалетів з кришкою у вагонах по 10 тисяч гривень і кнопки змиву по 6,8 тисячі гривень.

Про це повідомляють “Наші гроші“ з посиланням на дані в системі Прозорро.

За результатами тендеру 16 вересня було укладено угоду з ТОВ “КОМПАНІЯ АМБ” на поставку запчастин до вакуумних туалетів на 27,5 млн гривень. Журналісти звертають увагу на те, що до участі в торгах допустили тільки дві фірми – переможець “АМБ” і ТОВ “Редтехнотрейд”. Вони не торгувалися на аукціоні, тому економія на торгах по відношенню до очікуваної ціни склала менше 1%.

У свою чергу УЗ вимагала, щоб Запчастини виготовлялися за певними кресленнями. Під задані критерії підходили тільки вироби німецького виробника Evac, тому в торгах взяли участь тільки дилери цієї компанії. Фірми “Євро тек” і “АТОР Консалтинг” з продукцією Evac також подавали заявки, проте їх відхилили. Справа в тому, що зазначені фірми пропонували поставки запчастин від компанії з Казахстану, проте в УЗ порахували, що на їх запчастини не буде поширюватися гарантія німецького виробника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗЕ хочуть скасувати мораторій на експорт лісу: українські підприємства приносять в жертву

Слід зазначити, що вартість окремих запчастин досить висока. Так, наприклад, сидіння з кришкою від німецького виробника Evac коштує 9 456 грн, а кнопка змиву – 6790 грн. Унітазний блок, на який зверху кріпиться вищевказана сидушка, придбаний за 311 880 грн.

Засновником Київського ТОВ “КОМПАНІЯ” АМБ ” є Олександра Єрмакова з Броварів. До цього фірма отримала підряди на 68 млн грн тільки в системі “Укрзалізниці”. ТОВ “Редтехнотрейд” записано на Андрія Дзєву з Києва. Раніше фірма виграла в системі “Укрзалізниці” підряди на 46 млн грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити