image
 |  2 23 Травня 2020 | 12:53

Уряд платитиме за втрачений врожай: скільки виділили на підтримку фермерів

Уряд України затвердив процедуру надання державної підтримки для підприємців аграрно-промислового комплексу.

На розвиток тваринництва і переробку сільськогосподарської продукції буде виділено 1 млрд грн, повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Кабмін також запланував грошові виплати аграріям за втрачений урожай. Якщо представник АПК через несприятливі погодні умови втратить посіви озимих чи ярих зернових культур, то зможе отримати компенсацію у розмірі 4,5-5 тис. грн за 1 га.

110 млн грн - на підтримку бджільництва (в разі наявності 520 тис. бджолосімей).

250 млн грн - на часткове відшкодування вартості племінних тварин.

267 млн грн - на часткове відшкодування вартості будівництва тваринницьких об'єктів (це вартість 25 тваринницьких ферм і комплексів, введених в дію в грудні минулого року та поточного року).

102,6 млн грн - на погашення бюджетної кредиторської заборгованості представникам галузі тваринництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не усвідомлює, що його починає роз’їдати влада, що він морально деградує, - психолог

106 млн грн - на компенсацію вартості об'єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів (це вартість тваринницьких об'єктів, будівництво та реконструкція яких розпочата і здійснюється за рахунок залучених кредитних ресурсів у 2018-2019 роках).

266,9 млн грн - на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції підприємств зі зберігання і переробки зерна (30 об'єктів).

2020 року Кабмін України планує витратити на підтримку сільськогосподарських підприємців 4 млрд бюджетних гривень. Головні напрямки: фермерство, тваринництво, садівництво, компенсація вартості техніки і компенсація відсотків за кредитами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити