image
 |  2 2 Вересня 2021 | 17:57

Успішна реформа освіти неможлива без фінансової основи та принципу наступності, - перший заступник голови Волинської облради

Успішна реформа освіти неможлива без міцної фінансової основи та принципу наступності і послідовності.

Про це під час прямого ефіру у програмі "Відкрита влада" заявив перший заступник голови Волинської облради, член фракції ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

"Усі 30 років незалежності в Україні триває освітня реформа. Ведуться постійні дискусії про те, якою має бути наша школа. Але успіх будь-якої реформи, в тому числі освітньої, можливий лише у разі її наступності і послідовності виконання. Коли реформа втілюється в життя, незважаючи на зміни урядів, президентів чи нові вибори до Верховної Ради. Так, за минулої влади була напрацьована програма "Нової української школи". Сьогодні в цю програму вносяться суттєві зміни. Таке відчуття, що кінцевий варіант змін не бачать самі ініціатори. Якою буде профільна школа? Чи буде вона взагалі?" - зазначив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Мінська, але і без Будапешта. Перші Рефлексії щодо зустрічі Зеленського-Байдена

Також Юрій Поліщук звернув увагу на те, що без надійного фінансового фундаменту будь-яка реформа приречена.

"Будь-яка реформа базується на фінансах. Без фінансування жодна реформа не може бути реалізованою. Зараз склалася ситуація, коли держава переклала на місцеві бюджети частину функцій з утримання закладів освіти. Ще 10 років тому освітня субвенція з державного бюджету покривала майже все утримання закладів середньої освіти. Зараз субвенція ледве покриває зарплату вчителів. Це ненормально. Щоб у нас була хороша освіта, потрібно підвищувати статус вчителя. Вчителю не потрібні подачки від держави у вигляді ноутбуків чи пільг. Це навіть принизливо. В нього має бути така зарплата, за яку він зможе сам придбати все необхідне, не чекаючи на якусь зовнішню допомогу".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити