image
 |  2 12 Січня 2020 | 12:31

В Ірані заарештовували британського посла, Британія жорстко відповіла

У Тегерані, на кілька годин, заарештували посла Великобританії в Ірані Роберта Макера.

Про це пише Mirror з посиланням на інформаційне агентство Tasnim, - пише "УП".

Роберт Макер був взятий під варту на декілька годин за звинуваченням у підбурюванні протестуючих в університеті Аміра Акабіра, а потім звільнений.

Що було раніше: У Тегерані та інших іранських містах проходять масові акції протесту з вимогою відставки верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї після визнання факту збивання українського літака авіакомпанії МАУ іранськими військовими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран збрехав! Пілоти літака МАУ виходили на зв'язок: випливла інформація комісії

У відповідь міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб розкритикував затримання британського посла в Ірані Роберта Макейра на акції протесту в Тегерані.

"Затримання нашого посла в Тегерані без всяких підстав або пояснень є кричущим порушенням міжнародного права. Іранський уряд перебуває зараз на роздоріжжі.

Він може продовжувати рухатися до того, щоб стати ізгоєм, з політичною та економічною ізоляцією, які це потягне за собою, або зробити кроки у напрямку до деескалації напруженості і вибрати шлях дипломатії", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через збитий український літак в Ірані розпочалися протести, які підтримали місцеві ЗМІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити