image
 |  0 10 Липня 2022 | 13:03

В Італії туристів починають штрафувати на 500 євро за купальники

Великі штрафи за пляжний вид поза пляжами і особливо у центрі міста запровадили в Італії. У відомому місті Сорренто заборонено «непристойну поведінку», і за спроби прогулятися містом без сорочки чи в купальниках туристи ризикують потрапити на великий штраф – до 500 євро.

Відповідну ухвалу, як повідомляє агентство ANSA, підписав мер Сорренто Массімо Коппола. Заборону він обґрунтував необхідністю стримати «зловживання та поведінку, які сприймаються всіма людьми як такі, що суперечать пристойностям і моралі».

«Збереження такої ситуації вносить елемент дискомфорту і дратує як постійне населення міста, так і інших туристів і може спричинити негативну оцінку рівня якості життя в нашому муніципалітеті з наступними наслідками для іміджу та туристичної пропозиції», – заявив мер.

Він додав, що «захист та покращення упорядкованості суспільних просторів є стратегічним і пріоритетним завданням муніципальної адміністрації», а ця мета не може бути досягнута без дій «по попередженню найбільш поширених явищ непристойної поведінки, що викликають погіршення якості життя громадян».

Що цікаво, у заявлених штрафах досить великий розкид – від 20 до 500 євро. Очевидно, градації йдуть в залежності від ступеня непристойності костюма – а також кількості порушень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити