image
 |  2 30 Грудня 2019 | 17:45

В Німеччині відмовляються від новорічних феєрверків, щоб зберегти клімат і птахів

Німецькі продавці піротехніки поступово відмовляються від продажу петард і феєрверків через їх вплив на екологію.

Про це оголосили одразу кілька торгових мереж, – пише AFP, на яке посилається АСС.

Від продажу піротехніки в ці новорічні свята відмовилися відразу дві німецькі торгові мережі – Rewe і Edeka.

Ще два великих гравці роздрібної торгівлі – Hornbach і Bauhaus – повідомили журналістам, що в цьому році вже пізно скасовувати закупівлі, але з наступного року їх мережі теж переглянуть свою політику в цьому питанні.

Популярність піротехніки пішла на спад і в простих німців: в 2019 році 57% жителів Німеччини були б згодні з повною забороною на аматорські феєрверки в новорічну ніч, випливає з опитування YouGov.

Незважаючи на це, аматорські феєрверки і петарди все ще залишаються популярною розвагою для жителів Німеччини 31 грудня.

Згідно з прогнозами експертів, у цьому році німці повинні витратити на піротехніку 133 млн євро. І багато торгових мереж на зразок Aldi, Lidl або Real поки що відмовлятися від продажу петард не збираються.

Вся справа в наслідках для навколишнього середовища – через гучні вибухи страждають в першу чергу тварини, особливо птахи.

Крім того, екологи стверджують, що всього за одну новорічну ніч від запуску феєрверків у повітря потрапляє близько п'яти тисяч тонн дрібних частинок, що можна порівняти з викидами, які виробляє весь автомобільний транспорт за два місяці.

Наприклад, у Франції продаж побутової піротехніки регламентується постановами префектури на рівні департаментів і в більшості регіонів країни заборонений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Укрзалізниця» відзначилася дивним ноу-хау (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити