image
 |  5 22 Лютого 2023 | 14:18

В одному з київських монастирів московського патріархату затримали проросійського блогера (ФОТО)

Правоохоронці затримали прокремлівського блогера Дмитра Скворцова, який переховувався на території монастиря УПЦ МП у Києві.

Про це інформує пресслужба СБУ, Київська міська прокуратура, - пише ВолиньUA.

"Служба безпеки затримала у Києві ще одного ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Поплічником рашистів є столичний блогер, засновник так званого "руського клубу", який займався підготовкою "замовних" публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора. Серед них – "руська народна лінія" і "одна родіна".

Офіційно правоохоронці не називають ім'я затриманого, однак, за словами джерел УП, йдеться про Дмитра Скворцова.

За словами співрозмовників УП, днями його затримали на території Свято-Благовіщенского чоловічого монастиря УПЦ МП у Києві.

У своїх колонках Скворцов називав "закономірним" захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації "Л/ДНР".

У серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру у держзраді за ч.1 ст.111 ККУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова НОК зайнявся пошуком "хороших рускіх": Гутцай допускає участь російських та білоруських спортсменів на Олімпіаді в Парижі

За даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України.

За кожну "порцію" контенту зрадник отримував від агресора грошову винагороду.

Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити