image
 |  13 8 Червня 2021 | 21:01

У перший тиждень червня викрили 28 порушень рибальства, – Волинський рибпатруль

У період з 31 травня по 7 червня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 28 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено 21 протокол за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), чотири - за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), один – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП) та один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«За даний період на порушників накладено 1 190 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 276 грн. Під час проведених рибоохоронних рейдів державні інспектори вилучили 7 кг водних біоресурсів, 8 од. заборонених знарядь лову та ще 4 од. – за актами безхазяйного майна. Попереджено нанесення збитків рибному господарству на суму 1 853 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, третього червня на оз. Мшани, поблизу с. Броди Ратнівської ТГ Ковельського району викрито грубе порушення Правил рибальства. Житель с. Гірники здійснював вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна двома сітними знаряддями лову. Порушник встиг виловити 5 екз. карася звичайного золотого, який занесений до червоної книги України. Збитки, завдані рибним запасам України, склали 1 650 грн.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

5 червня до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від рибалки-любителя про порушення на оз. Ольблє, поблизу с. Грудки Камінь-Каширської ТГ Камінь-Каширського району Волинської області. Державні інспектори рибоохорони виїхали на вказане місце, де під час обстеження водного об’єкту виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено сітне знаряддя лову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянина судили вдесяте – за те, що мало не зарізав знайомого

6 червня на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля надійшло повідомлення від небайдужого рибалки про перевищення дозволених знарядь лову на Нововолинському водосховищі та на водоймі, поблизу с. Млинище Промівської ТГ Володимир-Волинського району.

Державні інспектори рибоохорони спільно з працівниками поліції відділу поліцейської діяльності №1 (смт Іваничі) Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області провели спільну рибоохоронну роботу на зазначених водоймах. Так, викрито 10 порушень Правил рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП. На громадян складено адмінпротоколи та накладено відповідні штрафні санкції.

Того ж дня в ході обстеження заплави р. Західний Буг, поблизу с. Мовники Литовезької ТГ Володимир-Волинського району виявлено чотири сітні заборонені знаряддя лову. З сіток вилучено водні біоресурси: окунь – 8 екз., карась сріблястий – 11 екз., плітка – 6 екз., щука – 3 екз., які в живому стані повернено у водне середовище. Попереджено збитків на суму 1 853 грн. Складено відповідний безгосподарський акт.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. До 10 червня нерест триватиме на озерах та водосховищах, до 30 червня на придаткових водоймах. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З інтерактивною картою основних нерестовищ водних біоресурсів на водоймах Волині можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький замок припав до душі юним художникам (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити