image
 |  5 20 Червня 2018 | 12:13

В Україні запровадять банкомати для обміну валют

З 1 січня 2019 року українці зможуть купувати та продавати іноземну валюту через платіжні термінали і банкомати.
Людина зможе внести в апарат готівку, а взамін отримати обрану валюту. Також користувач отримає чек із зазначеною сумою операції, курсом конвертації та особистими даними. Останні вказуються при конвертаціях понад 150 тис. грн, пише ubr.ua.
При цьому будь-який бажаючий матиме право на зворотну операцію протягом 15 хв. Якщо вирішив, що його обслужили за невигідним курсом або просто передумав.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка заговорили про підняття «мінімалки».

"Україна мала досвід прийому іноземної валюти через платіжні термінали, але без видачі банкнот. Фактично конвертація відбувалася в системі інтернет-банкінгу, але була закрита до нормативного врегулювання. Одночасне приймання готівки та її видачу технічно можна було б реалізувати на спеціальних банкоматах. У нас таких десь десяток. Однак поки що вони налаштовані на роботу з гривнею. Про закупівлю нових апаратів можна буде говорити, якщо побачимо попит на нову послугу", - каже прес-секретар одного з банків Олег Серга.

Водночас фінансисти сподіваються, що незабаром Нацбанк дасть офіційний дозвіл не лише на готівковий, але і на безготівковий валютообмін.
Читайте нас у мережі Фейсбук, якщо бажаєте бути першими!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити