image
 |  203 30 Січня 2024 | 14:18

В Україні хочуть мобілізувати інвалідів

В Україні триває розглядання законопроєкту про зміни до мобілізації в Україні.

У допрацьованому документі можуть з'явитися пункти про мобілізацію людей із інвалідністю ІІІ групи та надання додаткових повноважень територіальним центрам комплектування, розповів омбудсмен Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

Працівники ТЦК не можуть обмежувати права українців. Тож, якщо у допрацьованому законопроєкті про мобілізацію міститимуться пункти, як призов людей із інвалідністю ІІІ групи та надання додаткових повноважень ТЦК, він буде знову проти ухвалення документа

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запропонував Залужному піти у відставку: деталі

Група, яка працює над законопроєктом, консультується з ним. Було надано категоричні заперечення щодо мобілізації громадян з інвалідністю III категорії. Це були готові врахувати, каже Лубінець.

"Я категорично проти надання додаткових повноважень територіальним центрам комплектування. Це військові підрозділи. Вони не мають права обмежувати права громадян України. Це якраз і є пряме порушення Конституції, про яке я казав", - підкреслив омбудсмен.

В Україні є інші органи, які можуть впроваджувати інструменти для людей, які відмовляються від проходження військової служби, заявив Лубінець.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити