image
 |  0 10 Жовтня 2020 | 14:12

В Україні може суттєво зрости вартість хліба

Експерти прогнозують суттєве подорожчання хліба та хлібобулочних виробів до кінця поточного року.

Про це заявив віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко.

За його словами, йдеться про зростання цін на 15-20%.

Однак, Дученко зауважив, що компанії – виробники навряд чи підвищать ціни більше, ніж на 10-15%.

Крім того, віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів зазначив, що інформація про ймовірне підвищення цін на хліб на 40% не відповідає дійсності.

Він пояснив, що фактори, які впливають на підвищення цін, дійсно існують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканка Нью-Йорку розшукує родичів на Волині (ФОТО)

Зокрема, йдеться про зростання вартості пшениці і продуктів її переробки, підвищення цін на цукор, соняшникову олію та інші інгредієнти для виробництва хліба та хлібобулочних виробів, девальвацію гривні майже на 20% з початку 2020 року та зростання мінімальної заробітної плати.

Дученко додав, що асоціація проводила неодноразові наради з пекарським бізнесом щодо ситуації на ринку, тож “у нас є розуміння, що вище, ніж на 10-15% ціни рости не будуть”.

“Як мінімум ми точно можемо говорити про найпопулярніші соціальні сорти хліба, оскільки підприємства розуміють соціальну складову цього бізнесу”, – підмітив Дученко.

Всеукраїнська асоціація пекарів звернулася до Антимонопольного комітету з проханням розслідувати можливу монопольну змову на ринку цукру, а також піднімала питання скасування загороджувальних мит на імпорт окремих видів цукру з-за кордону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити