image
 |  167 12 Травня 2024 | 14:18

В Україні підвищать тарифи на електроенергію через російські атаки

Міністерство енергетики обговорює підвищення тарифів на електроенергію для населення через значні втрати понад 8 ГВт генеруючих потужностей, спричинені російськими атаками на енергетичну інфраструктуру з березня.

Рішення стосовно підняття тарифу на електроенергію для побутових споживачів ще не ухвалено, тривають обговорення та розрахунки. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповіла заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук, передає УНН, пише ВолиньЮА. 

"Рішення щодо підвищення тарифів поки не прийнято. Але будемо відвертими, обговорення ведуться, проводятья розрахунки. Ми повинні бути свідомі того, що починаючи з 22 березня росіяни масовано атакують і дуже прицільно наші енергетичні об'єкти. На сьогоднішній день вже втрачено більше 8 гігават - це величезний об'єм - генеруючих потужностей, а також суттєво пошкоджені об'єкти системи передачі. Наразі нам нелюдських зусиль нам вартує те, щоб утримувати систему в стабільній роботі. А підготовка до наступного опалювального сезону - це ще один такий великий виклик. Ми зараз активно готуємося, розраховуємо в тому числі ті ресурси, на які ми можемо покладатися у підготовці до ОЗП. Очевидно, що незначне підвищення тарифу таки відбудеться, просто зараз рішення ще не прийнято, тривають дискусії", - зазначила вона.

Скоріше за все, підняття тарифу на світло все ж відбудеться найближчим часом, додала Гринчук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині поліція замовила ремонт ізолятора за майже 10 мільйонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити