image
 |  0 5 Червня 2021 | 11:06

В Україні подорожчає пиво та інший алкоголь

Кабмін подав до Верховної Ради законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Він передбачає підвищення низки податків: переглянути ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати, повідомляє сайт уряду.

Пропонується збільшити акциз на пиво із 2,78 грн за 1 літр пива до 59,82 грн за 1 літр 100% спирту, проіндексувати акцизний податок на алкогольні напої, а також на 14,5% підвищити ставку ренти за користування надрами і проіндексувати екологічний податок, збільшивши вдвічі ставки за скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти із поступовим збільшенням в 10 разів до 2029 року.

Документ передбачає збільшення податку на доходи фізосіб від продажу третього та наступних об'єктів нерухомого майна з 5% до 18%.

Уряд пропонує у разі несплати податкового боргу понад 1 млн протягом 30 днів після отримання податкової вимоги дозволити Державній податковій службі звертатися до суду із забороною виїзду керівнику за кордон до моменту сплати податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього директора Волинської обласної дитячої лікарні суд не поновив на посаді (ВІДЕО)

Законопроєктом встановлюється обмеження для бюджетного відшкодування ПДВ для платників-посередників, якщо придбані чи імпортовані товари у подальшому постачатимуться на митній території України.

Такі нововведення передусім спрямовані на покращення адміністрування та протидію так званим скруткам.

Ухвалення та реалізація положень законопроєкту сприятиме додатковим надходженням до бюджетів в розмірі близько 50 млрд грн з розрахунку на рік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити