image
 |  95 5 Жовтня 2024 | 15:32

В Україні стрімко подорожчала популярна ягода

В Україні істотно зросли ціни на малину. Позитивна цінова динаміка пов’язана з загальним скороченням пропозиції ягід на ринку.

Про це пише УНІАН інформує ВолиньUA.

Аналітики проєкту EastFruit зазначили, що на оптових ринках України малина пропонується невеликими партіями в діапазоні 250-350 грн/кг, залежно від сорту, якості та обсягу партії пропонованих ягід, що в середньому на 67% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

При цьому тижнем раніше середні ціни на малину на внутрішньому ринку не перевищували рівня в 180 грн/кг. Оптові ціни на ці ягоди в Україні вже є найвищими, як мінімум, за останні 7 років.

За словами учасників ринку, зростанню цін у цьому сегменті перш за все сприяє загальне скорочення асортименту фруктів і ягід від місцевих виробників. Другим фактором виділяють встановлення позитивних цінових тенденцій в інших сегментах, наприклад таких, як яблука.

Зазначається, що порівняно з минулим роком оптові ціни на малину в Україні сьогодні вже на 310% вищі. На початку жовтня 2023 року середні ціни на малину на цей час часу становили 65 грн/кг, коли у 2022 році, вони були на порядок вищими, а саме 140 грн/кг.

Ціни на малину в супермаркетах України

Враховуючи, що сезон малини в Україні вже пройшов, то знайти ягоду в супермаркетах не просто.

Так, у Сільпо ягоду можна купити по 464 гривні за кілограм.

У Auchan свіжу малину продають лише фасовану. За упаковку у 250 грам доведеться заплатити 187 гривень 20 копійок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни можуть оформити кредити на встановлення сонячних панелей

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити