image
 |  5 25 Лютого 2023 | 14:23

В Укренерго повідомили, чи є дефіцит електроенергії

Споживання електроенергії характерне для вихідного взимку. Дефіцит в енергосистемі відсутній і не прогнозується. На Одещині через мережеві обмеження діють погодинні відключення.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

За даними Укренерго, ситуація на 25 лютого наступна:

Споживання дещо знижене, у межах характерного для вихідного дня зими.

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній 2 тижні поспіль і наразі не прогнозується.

Генерація: в енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах.

Обмеження: ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені ворожими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових містах Нікополь та Марганець Дніпропетровської області. Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи.

Також можливі відключення через пошкодження мереж у зв'язку з погіршенням погодних умов.

В Одесі все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Тому для уникнення перевантаження обладнання, яке залишилося в роботі, застосовуються графіки погодинних відключень.

Ремонти: на Одещині ремонтні бригади Укренерго посилено працюють над усуненням мережевих обмежень, викликаних значними пошкодженнями основного обладнання підстанцій, які неодноразово були атаковані ракетами та дронами росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз ухвалив десятий пакет санкцій проти росії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити