image
 |  7 6 Червня 2024 | 14:18

В уряді заявили, що не будуть змушувати 17-річних українців повертатися з-за кордону до України

В уряді незабаром ухвалять постанову, за якою 17-річні хлопці з України, які зараз живуть за кордоном, не повинні будуть повертатися, аби стати на військовий облік.

Про це у середу заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Telegram, - пише ВолиньUA.

Верещук заявила, що "Міноборони каже, що вони (17-річні. - Gazeta.ua) мають приїхати в Україну та стати на військовий облік. Юридично в Міноборони мають рацію, бо так виписані чинні правила".

"Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, - це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації", - заявила Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники неба вночі збили 17 з 18 "Шахедів"

Міністерка сказала, що "вже розроблено відповідну постанову, зараз вона проходить погодження та найближчим часом буде прийнята".

"Допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відтермінування щодо взяття на облік – або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану", - заявила Верещук.

За чинним законодавством підлітки чоловічої статі у той рік, коли їм виповнюється 17, мають отримати приписне посвідчення. Воно підтверджує, що людина стала на військовий облік. Інакше передбачається штраф.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити