image
 |  7 24 Січня 2019 | 11:45

В Устилузі передумали розміщувати політичну агітацію у школах та дитсадках

Виконавчий комітет Устилузької міської ради Володимир-Волинського району після звернення представників Громадянської мережі ОПОРА на Волині змінив рішення, яким визначав місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Натомість, 22 січня у місті визначили нові місця відповідно до вимог чинного законодавства.

22 січня виконавчий комітет Устилузької міської ради прийняв рішення №1 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету № 117 від 20.12.2018 р. «Про відведення місць для розміщення матеріалів передвиборчої агітації». У ньому визначили дошки оголошень поза межами закладів, установ і організацій державної і комунальної форм власності.

Таким чином, виконавчий комітет відреагував на звернення представників ОПОРИ. Адже відповідно до першого рішення № 117 від 20 грудня 2018 року, у місті дозволяли розміщувати друковані агітаційні матеріали у приміщенні Устилузької міської ради, в коридорах шкіл, ДНЗ та ФАПів у селах, що входять в Устилузьку об’єднану територіальну громаду. У зв’язку з виявленим фактом, представники Громадянської мережі ОПОРА зверталися до Устилузької міської ради щодо невідповідності такого рішення чинному законодавству та необхідності внесення до нього змін (скасування).

Читайте також: Повідомили, скільки отримають волинські громади на повторні вибори

Водночас, станом на 23 січня ОПОРІ стало відомо про те, що на території ряду інших сільських рад також дозволили розміщення друкованої агітаційної продукції у заборонених законом місцях. Так, у Камінь-Каширському районі у селі Ворокомле рішенням виконкому від 11 грудня 2018 р. № 39 визначили місце для розміщення друкованих та інших агітаційних матеріалів передвиборчої агітації на першому поверсі будинку культури. Також рішенням виконкому Грудківської сільської ради від 26 грудня 2018 р. № 35 відповідні матеріали дозволили розміщувати на дошці оголошень у сільській раді та у фойє приміщення сільської ради. У Пнівненській сільській раді рішенням виконкому від 17 грудня 2018 р. № 39 як місця для агітації відвели дошки у школах сіл Волиця, Фаринки та Соснівка.

Окрім того, є схожі прецеденти й у Маневицькому районі. Тут у селі Копилля рішенням виконкому від 26 грудня 2018 р. № 54 дозволили розміщувати передвиборну агітацію на інформаційному стенді у фойє адміністративного будинку. Також згідно із рішенням виконкому Куклинської сільради № 43 від 20 грудня 2018 р., відповідні матеріали дозволили розміщувати на стенді у будинку культури.

Читайте також: Лучанка отримала протокол через незаконну рекламу

У Локачинському районі у Замличівській сільській раді відповідно до рішення виконавчого комітету №40 від 26 грудня 2018 р. як місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації визначили дошку оголошень місцевого ФАПу та школи І-ІІІ ступенів. Окрім того, на території цієї ж сільської ради як відповідні місця визначили дошки ФАПів у селах Бермешів та Залужне. У селах Марковичі та Міжгір’я Марковичівської сільської ради, згідно із розпорядженням № 31 для розміщення передвиборної агітації визначили дошки оголошень клубу та ФАПУ. На території Білопільської сільради у селі Білопіль рішенням виконкому від 27 грудня 2018 р. для агітації відвели дошки оголошень у клубі, школі та на ФАПі. У селі Колпитів друковані агітматеріали, згідно із рішенням виконкому № 31 від 21 грудня 2018 р. дозволили розміщувати, зокрема, у приміщеннях сільської ради, школи та будинку культури. На території Дорогиничівської сільської ради у селі П’ятикори агітаційні матеріали можна розміщувати у школі (відповідно до рішення виконкому № 34 від 21 грудня 2019 р.).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити