image
 |  9 5 Вересня 2018 | 06:15

Вчені дізналися одну з основних причин раку







Міжнародна група дослідників визначила вісім видів раку, пов’язаних з надмірною вагою і ожирінням. Це рак крові, шлунку, печінки, жовчного міхура, підшлункової залози, яєчників, головного мозку і щитовидної залози.
Про це повідомляє "Жіночий світ".
Агентство ВООЗ проаналізувало більш ніж 1000 досліджень і дійшло висновку про зв’язок надмірної ваги і ризику розвитку онкологічних захворювань. Автори відмітили, що список видів раку, обумовлених ожирінням, значно розширився останніми роками. В ході мета-аналізу даних вчені виявили, що чим вище індекс маси тіла, тим більше вірогідності захворіти раком.
Є безліч причин, чому надмірна вага збільшує ризик розвитку раку. Зокрема, надлишок жиру призводить до гіперпродукції естрогену, тестостерону і інсуліну, а також посилює запальні реакції в організмі – усе це стимулює зростання ракових клітин.
Зусилля громадської охорони здоров’я із боротьби з раком повинні зосередитися на контролі за людьми, котрі мають зайві кілограми, підводять підсумок автори дослідження.






Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити