image
 |  171 9 Жовтня 2024 | 17:33

Вчитель з волинської громади отримав премію імені Йосипа Гошовського

За заслуги у сфері освіти, відповідно до рішення Волинської обласної ради, Тарасюк Олександр Миколайович, вчитель історії, громадянської освіти, економіки, заступник директора з навчально-виховної роботи ліцею №5 імені Анатолія Кореневського, відзначений престижною професійною нагородою – обласною премією імені Йосипа Гошовського.

Про це інформує сайт Володимирської громади, - пише ВолиньUA.

За понад 20 років роботи в освітньому закладі Олександр Тарасюк досягнув високого професіоналізму в роботі, зарекомендував себе творчим та самобутнім педагогом. Його учні неодноразово ставали призерами учнівських олімпіад та обласних турнірів юних економістів та істориків, а також переможцями міських конкурсів «Бізнес-ініціатива серед молоді», обласних – «Ліга юних економістів», всеукраїнських – центру фінансових знань «Талан» European Money Quiz від НБУ (2024 р.). Учні, яких Тарас Миколайович навчав історії, посіли сто перше місце серед шкіл України за результатами ЗНО з предмета «Історія України».

Неодноразово був у складі журі Всеукраїнських турнірів юних економістів, кoopдинaтopoм шкiльнoгo eтaпv Miжнapoднoï екoнoмiчнoï олiмпiaди. Працює уповноваженою особою Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Є експертом групи Інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Волинській області.

Активний Олександр Миколайович і у громадській роботі нашої громади, позаяк очолює ГО «ПРОСТІР-ВВ», яка бере участь у міжнародних грантових програмах, що дає можливість реалізовувати чимало корисних проєктів для молоді.

Зокрема, бере активну участь у реалізації проєктів Міжнародної організації з міграції: «Долучайся, взаємодій, створюй: активна молодь та місцева влада на захисті довкілля», міжнародному проєкті з розвитку соціального шкільного підприємництва StudBiz, Social Student Companies to Activate the Youth, є куратором команди учнів, що організували шкільне соціальне підприємство.

За підтримки Save the Children in Ukraine у 2022 році разом із командою організував психосоціальні зустрічі, майстер-класи та екскурсії для дітей, молоді громади та тимчасово переміщених осіб. У 2023 році включився в допомогу тимчасово переселеним особам у проєкті «Невідкладна допомога та захист постраждалих внутрішньо переміщених осіб в Україні та українських біженців в Молдові», що реалізується Hilfswerk International (Австрія) у партнерстві з Громадською організацією СТАН/STAN (Україна) (2021р).

Став переможцем у проєкті «From teacher to coach» («Від вчителя до тренера») та взяв участь у розробці курсу підвищення кваліфікації для освітян та освітянок за темою: «Нищівна війна проти Радянського Союзу з точки зору «забутих» жертв націонал-соціалізму».

Довідково: премія імені Йосипа Гошовського — педагога із Нововолинська, заснована рішенням Волинської обласної ради у 2012 році. Щороку цією нагородою відзначають 5 педагогів області за значні досягнення в управлінні закладами та установами освіти, за впровадження нових технологій, професійне виховання та навчання молоді, організацію позашкільної та дошкільної роботи та запровадження передового досвіду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити