image
 |  2 14 Жовтня 2023 | 14:53

Вчителі з Волині підвищують свою компетенцію у Національній академії сухопутних військ

Вчителі з Волині, які викладають предмет "Захист України", підвищують свою кваліфікацію у Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Наталія Матвіюк.

"Для формування в учнів необхідних знань щодо захисту України та дій в умовах надзвичайних ситуацій і воєнного стану в 333 закладах загальної середньої освіти та 16 закладах професійної (професійно-технічної) освіти викладається предмет «Захист України». За оперативними даними викладання предмета «Захист України» у 933 класах забезпечують 467 вчителів, у тому числі за основним місцем роботи 141 педагог. Цього річ вперше група вчителів предмету «Захист України» підвищує свою кваліфікацію в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У межах навчальної програми у цьому навчальному році більше уваги приділятиметься саме медико-санітарній підготовці. Для проведення практичних занять, бесід, виховних годин, залучаються фахівці місцевих підрозділів Національної гвардії України, Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області, працівники Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, громадських організацій («Вовки Волині», «Товариства Червоного Хреста»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Луцьктепло" завершило роботи на проспекті Відродження

Також відіграє важливішу роль у системі навчання і виховання учнів початкової школи предмет «Основи здоров'я», метою якого є формування здоров'язбережувальної компетентності учнів. На сьогодні в області облаштовані медичні кабінети в 165 закладах дошкільної освіти, 289 закладах загальної середньої освіти", - зазначила чиновниця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити