image
 |  182 13 Червня 2024 | 15:17

Велика Британія надасть Україні пакет допомоги у понад $300 млн

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на саміті "Великої сімки" в Італії оголосить про виділення допомоги Україні у розмірі £242 млн (близько $309 млн).

Це фінансування демонструє незмінну міжнародну солідарність Великої Британії з Україною та гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, спричинені російською агресією, повідомляє сайт уряду країни, - пише ВолиньUA.

"На саміті прем'єр оголосить про виділення до 242 млн фунтів стерлінгів допомоги Києву для задоволення нагальних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб, а також для закладання фундаменту для довгострокового соціально-економічного відновлення та реконструкції", - сказано в повідомленні.

У Лондоні наголосили, що критично важлива енергетична інфраструктура постраждала від інтенсивних російських ракетних ударів та бомбардувань протягом останніх кількох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада передає Україні перші 4 бронемашини з партії у 50 машин

"Пріоритетом для прем'єр-міністра на саміті буде робота з партнерами над узгодженням способу використання заморожених російських активів для підтримки України. Вартість активів, які знаходяться в юрисдикціях G7, становить $285 млрд. Велика Британія стала першою країною, яка запровадила законодавство, що дозволяє зберігати санкції доти, доки Росія не заплатить за завдані нею збитки", - наголошують у заяві.

У преслужбі уряду також нагадали, що наразі Велика Британія виділила майже £12,7 млрд на військову, гуманітарну та економічну підтримку України і часто була першою, хто надавав життєво необхідну летальну допомогу. Від крилатих ракет Storm Shadow до танків Challenger 2.

"Ми повинні бути рішучими і креативними в наших зусиллях на підтримку України і припинення незаконної війни Володимира Путіна в цей критичний момент. Велика Британія залишається в авангарді міжнародної реакції, як це було від початку. Ми повинні перейти від "стільки, скільки буде потрібно" до "чого б це не коштувало", якщо ми хочемо покласти край цій незаконній війні", - сказав Сунак.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити