image
 |  7 20 Березня 2020 | 23:55

Вердикт науковців: учені перевірили, чи є коронавірус біологічною зброєю

Здається, після кожної гучної події з’являються однакові чутки:  або це випадковість, або всесвітня змова. Так само сталося й невидимим «ворогом», бо дехто його вже назвав біологічною зброєю.

Для того, аби люди перестали сіяти паніку та вірити у будь-яку маячню, вчені провели дослідження. Тепер сумнівів не виникатиме: після перевірки COVID-19 з’ясувалося, що він виник у природі. Аж ніяк не в лабораторії. 

Вчені детально вивчили структуру SARS-CoV-2 (вірус, який викликає COVID-19), порівняли його генетичні дані з іншими коронавірусами. Вже після цього зробили свій висновок: він, найімовірніше, з’явився внаслідок природного відбору. Тоді, коли організми адаптуються до середовище, аби зберегти життя.

"Порівнюючи доступні дані про послідовності генома для відомих штамів коронавірусу, ми можемо твердо визначити, що SARS-CoV 2 виник у результаті природних процесів", – заявив співавтор дослідження Крістіан Андерсен. 

Науковці зазначили, що навіть молекулярна структура та шипи на поверхні вірусу свідчили про його нештучність, – повідомляє Люкс-FM.

А думку про те, що його потенційний володар – це кажан, підтвердили. Він з’явився саме в цієї тварини, втім, згодом мутував та навчився «чіплятися» й до людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня на ніч: Лiсапетний батальйон – Вiрус

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити