image
 |  0 6 Квітня 2019 | 16:14

Ви на коліні це писали, - медик про аналізи Зеленського

Колишня лаборантка назвала помилку в аналізах кандидата в президенти Володимира Зеленського брехнею.

Також розповіла, яким чином зараз беруть аналізи та реєструють пацієнтів, - пише 112.

"Вибачте, яка помилка при реєстрації? Під час оформлення пацієнтів використовують спеціальну програму! Створюється нове замовлення, де дата створення замовлення присвоюється автоматично. І замовленню, і матеріалу присвоюється індивідуальний номер, і матеріал штрихкодується! Штрих-код роздруковується і клеїться на пробірку. Автоматично з програми з сьогоднішньою датою формується наряд на апаратуру, на якій і будуть робити аналізи, і скидаються на комп, підключений до лабораторного обладнання. На цьому етапі ніхто в нормальних, сучасних лабораторіях не вносить дату руками!

Після доставки безпосередньо в лабораторію – зчитується сканером штрих-код, відкручується сироватка, і лаборант вже знає, в яку комірку Кобаса ставити чашку з сироваткою, тому що система автоматично впізнала матеріал за штрих-кодом, а комп апарату поряд видав номер комірки. Тут теж жодних дат не вноситься. Після виконання аналізу – апарат автоматично скидає дані на свій комп, лаборант їх інтерпретує і вносить до лабораторної програми в стандартний порожній бланк результату. Й ось тут – тадаммм!! Система сама розставляє дати за конкретним замовленням: дата взяття матеріалу і дата видачі результату! Лікар підтверджує підписом і "закриває" замовлення. І ніде руками дата взяття і дата виконання не вносяться. Так, її в готовому підписаному результаті аналізу можна потім змінити постфактум! Навіщо так брехати!!!!

Я б ще повірила, якби була помилка в самих цифрах, які проставив лаборант при обробці даних з апарату – помилка в нулях і комах: 0,00 або 00,0 – в це можна повірити, що тут задіяний людський фактор, а так… Ви або нахабно брешете і матеріал було здано другого, а результат справді був готовий сьогодні, тому що аналізи треба було встигнути виготовити, а це 2-3 дні, а сьогодні треба було влаштувати шоу! Або у вас взагалі все по-старому, на коліні оформлюється, реєструється абияк, і тоді гріш вам ціна як лабораторії. Тому що так збільшується ризик переплутати і пробірки з матеріалом пацієнтів, і самі результати внести не правильно. Признавайтесь, яка у вас стоїть програма реєстрації пацієнтів? Її назва? І не треба петляти! Я багато років пропрацювала в лабораторії і знаю, як налагоджено процес від моменту оформлення пацієнта, забору матеріалу, надходження його в роботу, обробки та внесення результатів у бланки! Брехуни. Люди. До "Євролаб" ні ногою більше ніколи, втратили довіру", – пише Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дебати Зеленського та Порошенка на «Олімпійському»: стала відома вартість заходу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити