image
 |  0 19 Вересня 2022 | 08:59

Від сьогодні країни Балтії та Польща запроваджують жорсткі обмеження на в'їзд для росіян

Від сьогодні, 19 вересня, країни Балтії та Польща запроваджують жорсткі обмеження на в'їзд для громадян Росії із шенгенськими туристичними візами, незалежно від того, в якій країні вони видані.

Про це раніше повідомили урядовці Естонії на прес-конференції, повідомляло ERR.

Так, раніше країни Балтії та Польща заявили про намір суттєво обмежити в'їзд росіян з метою туризму.

"Разом з Латвією, Литвою та Польщею ми хочемо суттєво обмежити в'їзд громадян Росії, метою яких є туризм. Сьогодні ми разом із прем'єр-міністрами Латвії, Литви та Польщі зробимо заяву з цього приводу. Ми вже оцінили це як необхідне", – заявила прем'єр-міністр Кая Каллас.

Каллас виділила питання безпеки як одну з причин введення обмежень на в'їзд, оскільки Естонія не може контролювати всіх, хто прибуває. Вона зазначила, що обмеження мають передбачати винятки для тих, хто відвідує членів сім'ї, дисидентів та власників посвідки на проживання.

Каллас також зазначила, що оскільки авіасполучення було призупинено через введені проти Росії санкції, на прикордонні з Росією країни лягло дуже велике навантаження.

Глава МЗС Естонії повідомив, що балтійська країна закриє в'їзд для російських туристів із 19 вересня.

"Естонія має політичну волю, яку ми реалізуємо у правовому полі. У ніч з 18 на 19 вересня почне діяти заборона на в'їзд до Естонії через шенгенський зовнішній кордон для громадян РФ, незалежно від того, яка країна видала шенгенську візу", – сказав міністр. закордонних справ Урмас Рейнсал.

Глава МЗС Латвії напередодні повідомив, що Литва, Латвія та Естонія домовилися суттєво обмежити в'їзд росіян, які мають чинні шенгенські візи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити