image
 |  182 3 Травня 2024 | 19:44

Відновлення Бородянки: виявили зникнення 20 мільйонів

Фахівці Державної аудиторської служби під час ревізії Бородянської селищної ради виявили порушення на 19,8 млн грн під час використання коштів, виділених на відновлення селища.

Про це повідомляє пресслужба Держаудитслужби, пише ВолиньЮА. 

Зазначається, що основна частина порушень на суму 14 млн грн – відсутність металопластикових вікон, які повинна була встановити селищна рада в рамках відбудови регіону.

"До того ж роботи з відновлення вікон і дверей проводилися за цінами, що перевищували ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн грн", – йдеться в повідомленні.

Також згідно з чек-листами за програмою "єВідновлення", на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн грн. Проте аудитори з’ясували, що таку ж суму, за рахунками, було витрачено на ті ж роботи, що призвело до їх фактичного подвоєння.

У Держаудитслужбі пояснюють, що подібний підхід неефективного використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування за рахунок інших платників податків.

Додається, що інформацію про виявлені порушення було передано в Офіс Генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Любомля продають рекреаційний комплекс майже за мільйон доларів (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити