image
 |  9 19 Березня 2021 | 14:05

Відомий художник подарував Музею волинської ікони сакральний твір (ФОТО)

Завдяки меценатам, компанії "WEST AUTO HUB", 18 березня у Музеї волинської ікони відбулась передача музею сакральної картини Володимира Жупанюка "Хліб наш насущний...".

Про це інформує власкор ВолиньUA.

Твір був придбаний коштом волинської компанії "WEST AUTO HUB" для колекції музею. 

На заході були присутні представники музею та компанії, син Ярослав Жупанюк - художник, іконописець, член НСХУ(Національної спілки художників України). Алла Жупанюк - мисткиня, депутатка.

Масштабна робота своєрідно розкриває євхаристійну тематику та основні віхи життя Ісуса Христа, доповнюючи їх пейзажами Луцька та зображенням давніх сакральних споруд Волині. Картина вирізняється не тільки глибоким філософським задумом, а ще є яскравим ілюстративним матеріалом з давньої історії рідного краю.

Довідка:

Володимир Жупанюк народився у селі Вовковиї, закінчив Рівненське торгове училище і Чернівецький економічний інститут. Переїхавши із сім’єю до Луцька, Володимир Жупанюк подався на художній комбінат. Там у товаристві знаних майстрів пензля й здобув професійний гарт.

Попри те, що художник – майстерний графік, чудесний аквареліст і живописець-пейзажист, він створив серію іконописних робіт.

Понад 40 років Володимир Жупанюк працює в галузі образотворчого мистецтва. Митець має широке коло шанувальників. Його роботи, пройняті любов’ю до рідного краю та щирим захопленням красою навколишнього світу, є окрасою приватних колекцій в Україні та за кордоном. У творчому доробку митця є також сюжетні композиції на історичну тематику ("Під містечком Берестечком", "Пані Габріеля, вибачте").

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити