image
 |  4 1 Листопада 2018 | 08:27

Відомо, які проекти бюджету громадської участі отримали найбільше голосів у Володимирі

У Володимирі-Волинському завершилось голосування за проекти в рамках громадського бюджету.
Про це інформує «ВолиньUA».
На реалізацію великих проектів передбачено 910 тис.грн., а на малі проекти - 390 тис. грн.
Отож, назвемо проекти бюджету громадської участі, які отримали найбільше голосів серед жителів міста і можуть бути реалізовані.
Серед великих проектів - 385 голосів набрав проект «Пляж – влаштування рекреаційної зони у місці стихійного купання на річці Луга».
Автор проекту – Олена Жуйвода. Бюджет – 499 000 грн. Проект передбачає комплекс заходів по благоустрою зони рекреації та стабілізації частини русла річки Луга, протидії процесам підтоплення та затоплення, благоустрій території зони рекреації.
На другому місці проект «Дорога додому! Капітальний ремонт елементів благоустрою по вулиці Луцькій», який набрав 354 голоса.
Автор – Андрій Гнатюк. Бюджет – 472 830 грн. Проект передбачає заміну зруйнованих та будівництво нових доріжок з дрібно розмірних фігурних елементів (бруківки), для між-будинкового пішохідного сполучення.
Реалізованими можуть бути і 4 малі проекти, які набрали найбільшу кількість голосів і вкладаються у бюджет.
256 голосів проект «Квітуче місто Володимир-вертикальне озеленення підвісними клумбами».
Автор проекту – Андрій Гнатюк. Бюджет – 78 220 грн. Вертикальне квіткове озеленення міста з використанням термочаши. Передбачається встановлення 20 таких чаш. Чаши закріплюють на антивандальне кріплення на висоті 2-2,5м. на освітлювальні опори. Встановлення кованих дерев з кріпленням для п’яти термочаш. Два дерева. В чаши висаджують квітучі експозиції з рослин ампельних видів.
177 голосів проект «Спортивний Двір». Автор проекту – Вікторія Джиквас.
Бюджет – 99 900 грн. Проект передбачає собою встановлення спортивних комплексів, тренажерів та дитячих ігрових комплексів у дворі багатоквартирних будинків як для дітей молодшого шкільного віку, так і спортивних комплексів для людей всіх вікових категорій. Адреса вулиця Поліської Січі, 56.
131 голос проект Парковка у військове містечко.
Автор проекту – Лілія Сальнікова. Бюджет – 98 121 грн. Проект «Парковка у військове містечко» у межах військового містечка № 1 спрямований на вирішення проблем із паркуванням авто, розвантаженням проїжджої частини вищезгаданої території, забезпеченням безпроблемного доїзду аварійних служб: пожежної, медичної та газової служби до житлових будинків тощо.
129 голосів проект «Володимир – основа християнської моралі».
Автор проекту – Максим Клим’юк. Бюджет – 95 318 грн. Проект направлений на створення відкритого публічного простору доступного для усіх категорій населення, на якому розміщуватиметься монумент – «10 БОЖИХ ЗАПОВІДЕЙ» у центральній частині міста, через яку кожного дня проходить тисячі осіб.
На Фейсбук-сторінці «Громадський проект.Володимир-Волинський» зазначено, що відповідно до Положення про громадський бюджет (бюджет участі) підсумки голосування та перелік проектів – переможців затверджуються Координаційною радою протягом 5 робочих днів після останнього дня голосування.
«Останній за рейтингом проект, що виходить за рамки встановленого обсягу громадського бюджету (бюджету участі) на відповідний рік, не включається до списку проектів-переможців. Рішення щодо реалізації або не реалізації останнього за рейтингом проекту, що виходить за рамки встановленого обсягу Громадського бюджету (бюджету участі), приймається Володимир – Волинською міською радою при затвердженні бюджету міста на плановий рік. Обсяг дофінансування цього проекту може здійснюватись в межах коштів, виділених на громадський бюджет», - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хелловін чи Велесова ніч? Або чому про Велеса знають у Володимирі?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити