image
 |  2 18 Червня 2022 | 12:49

Відреставровану вежу Чорторийських та комплекс підземель законсервують до офіційного відкриття

Відреставровану вежу Чорторийських та комплекс підземель законсервують, оскільки відкриття історичної пам'ятки та музею до завершення війни навряд чи можливе.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомив керівник проєкту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька" управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Олег Парфенюк.

Чиновник розповів, що раніше відкриття планували зробити у травні. Для цього мали запросити представників бізнесу, провести широку рекламну кампанію.

"Об'єкт мав стати родзинкою Луцька. І приваблювати туристів з усіх куточків нашої країни і поза нею. Ми хотіли б, щоб музейний історичний комплекс окуповував себе. Але через напад росії дату відкриття перенесли. Вона невідома зараз. Коли йде війна і гинуть українці, влаштовувати урочистості якось недоречно. Тож об'єкт буде законсервований і, ймовірно, відкриється вже після завершення військових дій", - зазначив посадовець.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити