image
 |  13 13 Квітня 2022 | 10:23

Вільнюський муніципалітет звільнятиме педагогів, які підтримують Росію

Муніципалітет Вільнюса заявив, що вчителі, які схвалюють російську агресію в Україні, не можуть працювати в школах

Про це повідомляє Delfi.

Вільнюський муніципалітет вивчає інформацію про педагогів, які поширювали російську пропаганду під час уроків і публікували відповідні дописи на своїх сторінках у соцмережах.

"Коли ми стали з'ясовувати ситуацію, вчителі вже подали заяви про звільнення. Зараз в школах їх уже немає. Проте звільнення за власним бажанням не вадить їм влаштуватися на роботу в іншій школі", – повідомив віцемер Вільнюса Томас Гульбінас.

За словами віцемера, керівництво шкіл має знаходити таких вчителів і дбати, аби вони не працювали у закладі освіти, не чекаючи, коли звернуться батьки.

До того ж муніципалітет консультується з юристаи з питань звільнення таких педагогів по статті. Самоврядний орган має зробити так, щоб вчителі-русофіли немогли влаштуватися на роботу в іншу школу.

Свої рекомендації для таких випадках готує і міністерство науки, освіти та спорту Литви.

Муніципалітет просить надсилати інформацію про схожі випадки заступниці глави адміністрації Дональді Мейжеліте електронною поштою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити