image
 |  162 29 Травня 2024 | 16:16

Влітку росіяни хочуть вивезти з окупованих територій до РФ десятки тисяч українських дітей

Російська влада готується активізувати депортацію українських дітей до Росії впродовж літа, посилюючи ще один компонент російської кампанії геноциду в Україні.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Голова так званої Луганської народної республіки Леонід Пасічник заявив 27 травня, що регіони РФ "приймуть" понад 12 000 дітей з окупованої Луганської області протягом 2024 року.

А російська програма "Корисні канікули" профінансує поїздку для 40 000 дітей з окупованої України, які "відвідають" Росію для участі в літніх таборах та освітніх заходах.

Пасічник також повідомив, що літні дитячі табори в окупованому Криму та на території Росії готуються "прийняти" понад 600 дітей з окупованої України протягом літа, включаючи літній табір "Океан" у Владивостоці, Приморський край (який знаходиться ближче до Аляски, ніж до України).

Окупаційне Міністерство праці Херсонської області також оголосило, що діти з окупованої Херсонської області поїдуть до табору "Океан" для участі в "освітній, спортивній та культурній програмі".

Окупаційний сенатор Херсонської області Андрій Алєксєєнко повідомив 27 травня, що 575 дітей з окупованої Херсонської області відвідають тритижневі літні табори в окупованому Криму та російській республіці Адигея.

Міністерство освіти і науки "ЛНР" повідомило, що невстановлена кількість підлітків з окупованої Луганської області відвідає військово-патріотичний спортивний табір у таборі "Авангард" у Волгоградській області Росії і пройде підготовку з військово-інженерної справи, тактики, пожежної справи, парашутного спорту, зв'язку, основ національної безпеки, експлуатації безпілотників і тактичної медицини.

Незважаючи на зусилля Росії представити літні табори для українських дітей як тимчасові рекреаційні та освітні заходи, вони є фундаментальною складовою російської кампанії з депортації українців, включаючи дітей, до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон підтримав право України бити по військових об'єктах в рф

Насильницьке переміщення дітей з однієї групи в іншу є визнаним актом геноциду, і тому багатогранні схеми Росії з депортації українських дітей до Росії можуть бути класифіковані як геноцидні акти.

Українські діти, які були депортовані до Росії на такі "канікули" чи "літні табори", стикаються з програмами русифікації, спрямованими на ізоляцію від своїх українських родин, мови, культури та історії.

Російська влада, ймовірно, посилюватиме депортацію протягом усього літа під виглядом літніх канікул, але ці програми є актами геноциду проти українського народу, незважаючи на зусилля Росії замаскувати їх під тимчасові та позитивні освітні можливості.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити