image
 |  2 16 Листопада 2022 | 12:51

Волинь отримала підтвердження про загибель молодого Героя, який захищав Маріуполь

Буває, що шлях героїв додому нестерпно довгий. І в якийсь момент, допоки немає офіційного підтвердження про загибель, починає жевріти надія – а раптом…

Про це пише Ковельський міський голова Ігор Чайка на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами мера, 20-річний ковельчанин Михайло Волошук, з позивним «Сампер», загинув ще навесні, обороняючи Маріуполь. Про загибель його побратими в соцмережах повідомили чи не одразу. Але минали дні, а потім й місяці – а офіційного повідомлення все не було.

Писати на загал без цього підтвердження не міг. Але надія вперто жевріла. І тільки восени підтвердження отримав військкомат. І мама Світлана. Наші сподівання не справдилися – зазначає Ігор Чайка.

Михайло Волошук загинув 1 травня 2022 року.

19 листопада, цієї суботи, йому минув би 21 рік. Але війна залишила його назавжди молодим, навіки – 20-річним.

За життя він був найпалкішим патріотом. Навчався в міському ліцеї №7, який закінчив 2017 року. А пізніше здобував спеціальність у Ковельському центрі професійно-технічної освіти.

Ще підлітком відчув потяг до військової справи. Цей шлях брав початок і з глибокого знання історії, і через заняття в спортивному клубі рукопашу «Гопак», і через волонтерство в ГО «Ватра».

Влітку 2020 року долучився до одного з найкращих підрозділів України — полку «Азов». Увійшов до двадцятки його найкращих бійців, отримавши свій омріяний шеврон особисто від командира Дениса Прокопенка.

Подальша служба Михайла проходила в окремому загоні спеціального призначення «Азов» (військова частина 3057) Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, де був гранатометником (оператор-навідник).

24 лютого 2022 року, під час повномасштабного вторгнення, боронив Маріуполь у лавах ОЗСП «Азов».

У Михайла були дуже теплі стосунки з мамою. «Не сумуй! Вогонь запеклих не пече!» – написав він їй.

…Але як же болить втрата такого молодого та вмотивованого воїна, ковельчанина, українця…

Ми не знаємо, коли зможемо віддати йому останню шану, провести вулицями Ковеля як Героя. Але в нас є пам’ять. І потреба розказувати про наших полеглих Героїв вже зараз – пише Ігор Чайка

Портрет Михайла Волошука тепер на почесній алеї наших полеглих героїв, що на бульварі Лесі Українки. І на білборді неподалік дому. І в наших серцях – назавжди.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити