image
 |  2 21 Січня 2018 | 12:25

Волинь відвідали представники влади та бізнесу Фінляндії (ФОТО)

Із метою обміну досвідом та продовження співпраці Волинь відвідали представники влади та бізнесу Фінляндії.
Про це 21 січня 2018 року повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
Українсько-фінська співпраця розпочалася робочою зустріччю на Волині у вересні минулого року. І вже у листопаді 2017-го делегація з Волині, яку очолив начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко, в рамках вивчення досвіду відвідала Фінляндію.

Українсько-фінська співпраця отримала логічне продовження. Із дводенним візитом – 18-19 січня – на Волині перебували представник Регіональної Ради Південної Карелії (Фінляндія), очільник робочої групи з питань зовнішніх кордонів ЄС Асоціації європейських прикордонних регіонів Йоханнес Моісіо та  власник компанії «Kaskein» (займається переробкою ягід) Пекка Койвісто.
У перший день візиту фінські партнери відвідали консервні цехи, що діють на базі Маневицького та Цуманського лісогосподарських підприємств.
Зустрічали фінських партнерів начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс, прес-секретар Світлана Думська, керівники державних підприємств «Маневицьке ЛГ» та «Цуманське ЛГ» Володимир Радіон та Роман Колісник, директори консервних цехів згаданих лісгоспів Галина Зінич та Зінаїда Рябчун.
Варто зазначити, що компанія «Kaskein» – відомий виробник натуральної ягідної продукції – джемів, варення, морсів та сухих ягід. Тож пана Пекку на Волині зацікавило два можливих напрямки співпраці: купівля лісових волинських ягід та грибів і ознайомлення з технологією виготовлення волинської продукції, яка також відрізняється своєю натуральністю.
Варто зазначити, що фінський бізнесмен був вражений окремими видами продукції, яку виготовляють у лісівничих консервних цехах. Особливо зацікавився тими видами вареннями з лісових ягід та соками, що готуються без додавання цукру.
Європа шукає надійних партнерів у реалізації спільних проектів. На цьому під час зустрічі наголошував пан Йоханнес Моісіо. І чи не найкраще, на думку фінського представника влади, підходить для такої співпраці Лісівничий молодіжний центр, що діє на базі ботанічного заказника загальнодержавного значення «Воротнів» (Воротнівське лісництво ДП «Ківерцівське ЛГ»).

Коротку екскурсію Центром для фінських гостей провела директор ЛМЦ Валентина Юхимчук.
Гості з Фінляндії висловили своє захоплення тими проектами, які волинські лісівники з власної ініціативи уже реалізовують зі шкільною та студентською молоддю. Особливо – створеними лісовими школами та резиденцією Санта-Клауса.  І наголошували, що невдовзі розглянуть усі можливості з метою реалізації спільних фінсько-українських проектів.
Іще один день робочого візиту фінів був присвячений вивченню досвіду ведення  мисливського господарства, з яким закордонних гостей ознайомили завідувач сектору – головний мисливствознавець сектору мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Люшук та директор ДП «МГ Звірівське» Сергій Смічик.
Відвідавши ДП «МГ Звірівське», Йоханнес Моісіо зазначив, що цей вид діяльності на Волині перебуває навіть на вищому рівні, ніж у Фінляндії. Особливо був вражений кількістю звірів, яких в угіддях легко можна побачити по обидва боки лісової дороги.
Сторони домовилися про наступні зустрічі. Зокрема – знову на Волині. Адже помітно, що досвід ведення лісового господарства нашого краю є цікавим для партнерів із Фінляндії – країни, де ліс має особливе значення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити