image
 |  0 28 Грудня 2017 | 09:13

Волинь заборгувала чемпіонці світу близько 300 тисяч гривень премій

Чемпіонка світу 2015 року, учасниця Олімпійських ігор, борчиня Оксана Гергель не отримала від рідної Волинської області жодної премії за спортивні досягнення.
Про це нашому кореспонденту повідомила мама чемпіонки Надія Семенівна.
Золоту нагороду з Чемпіонату світу, що відбувався у Лос-Анджелесі, Оксана Гергель здобула як представниця Волині. У всіх документах спортсменка, яка родом із селища Іваничі, вказувала також ім’я першого тренера з Іваничівської ДЮСШ Івана Палія. Відповідно, мала би отримати грошову премію за найвище спортивне досягнення. До того, Оксана вже є майстром спорту міжнародного класу. А мала батьківщина навіть не вітає її до Дня фізкультурника.

Батьки дівчини вкрай обурені такою поведінкою обласної влади. Жодної премії за три роки, а це вже близько 300 тисяч гривень.
- Ці гроші є чесно зароблені потом і кров’ю. З дитинства Оксана відмовляла собі у звичайних радощах, замінюючи їх двома тренуваннями кожного дня. А скільки травм перенесла дівчина, годі й уявити. – розповідає мама Надія Семенівна.

До того ж, спортсменку Оксану Гергель зняли з квартирної черги. В листі, підписаному головою ОДА Володимиром Гунчиком вказано,  дівчина замість Волинської області почала вказувати Львівську, бо там здобула вищу освіту. Дійсно, з 2017 року борчиня змагається як представниця з сусідньої Львівщини. Бо їй набридло спостерігати, як три роки батьки змушені принижуватися, бігати з кабінету в кабінет, щоб добитися справедливості і нагород, які належать її доньці по праву за всі роки, віддані спорту.
- Але за 2014, 2015 та 2016 роки заборгованість має бути виплачена, - стверджує мама спортсменки. - І та квартира, яку їй обіцяли зі 100% гарантією, має бути у власності моєї дитини. Бо вона її заслужила.

Батьки Оксани налаштовані рішуче. Вони будуть звертатися до найвищої влади, ЗМІ, аби справедливість була відновлена.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити