image
 |  4 18 Січня 2023 | 16:46

Волинська митниця передала ЗСУ «конфіскату» на 41 мільйон

Першим пріоритетом у роботі Волинської митниці стала оборона держави і допомога Збройним Силам України, цивільному населенню та суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності у надскладний період воєнного лихоліття.

Про це сказав очільник установи Микола Татарчук на пресконференції для ЗМІ, де підбивали підсумки 2022 року.

Особисто виконувач обов'язків начальника митниці, який працює в області уже майже рік (з 1 лютого 2022 року), намагався виправдати довіру суспільства, держави та великого згуртованого колективу волинських митників.

Крім наповнення державної скарбниці, левова частина якої спрямовується на оборону; гуманітарної допомоги, яка щодня оформляється у пунктах пропуску, постійних перемовин з європейськими партнерами та суміжними службами щодо прискорення та спрощення митних формальностей, у 2022 році змінилась також процедура розпорядження так званим "митним конфіскатом".

На потреби ЗСУ Волинська митниця передала майна на майже 41 млн грн. З його числа - 184 транспортні засоби на понад 22 млн грн, майже 200 тисяч пачок цигарок, 66 одиниць комп'ютерної техніки, автозапчастини, продукти харчування, медичні вироби, побутова техніка, інші товари широкого вжитку. Раніше вони були вилучені на склади митниці у ході протидії порушенням митних правил і обернені відповідно до закону в дохід держави. Отримувачами вищезгаданого майна були напряму військові частини ЗСУ (майже 20 млн грн), територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (понад 10 млн грн), управління МОУ (понад 6 млн грн), Державна прикордонна служба України, управління Держслужби України з наздвичайних ситуацій та військові адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина зможе передати Україні до 15 танків Leopard

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити