image
 |  4 1 Квітня 2022 | 12:31

Волинська облрада звернулася до білоруського народу та закликала об'єднатися проти спільного ворога - росії

Волинська облрада звернулася до білоруського народу та закликала об'єднатися про спільного ворога - росії, яка прагне знищити незалежність України і Білорусі.

Про це йде мова у зверненні Волинської облради до білоруського народу.

"Сили світла та темряви, добра та зла, свободи та рабства зійшлися сьогодні у двобої на землях України, яка веде героїчну війну проти російських загарбників, війну, у якій також вирішується і майбутнє Європи та усього вільного світу.

Ворог прагне знищити українську націю і державу, відродити потворну московську імперію. Перемога України у боротьбі – це запорука миру, розвитку і процвітання на континенті. Сьогодні ми, українці, знаходимося на вістрі протистояння з рашистським тоталітарним режимом, який прагне поневолити народи Європи і шантажувати увесь світ.

Злочинний режим путіна не полишає намірів залучити до війни проти України і збройні сили Республіки Білорусь. Кожного дня з білоруської землі на українські міста та села летять балістичні ракети. Велика частина російських літаків, що атакують Україну, злітають з білоруських аеродромів. Авіація РФ ракетно-бомбовими ударами руйнує об’єкти цивільної інфраструктури на території України, знищує цілі житлові квартали. Сьогодні від російської зброї в Україні вже є тисячі жертв з числа цивільного населення, серед яких жінки та діти. Мільйони доль українців зруйновані через втрату близьких, дому, колишнього мирного життя.

Наступає момент істини і точка неповернення. Якщо на догоду путіну білоруські війська увійдуть на територію суверенної України, історія багаторічної дружби, добросусідства та партнерства між українським і білоруським народами буде знищена та відкинута на багато десятиліть назад.

Не допустіть, щоб це сталося! Ми з вами маємо славні сторінки минулого, а в них – чимало хоробрих звитяг. Багато століть ми були у складі єдиних держав – Русі, Великого Князівства Литовського, Речі Посполитої. Наші народи належать до західної європейської цивілізації. Вони ніколи не сприймали азійсько-ординської форми правління, яка утвердилася у москві, не визнавали диктатури та закріпачення, натомість – поважали свободу особистості та силу права.

Історичні долі України та Білорусі складалися по-різному. Але у нашої незалежності завжди був спільний ворог – імперська москва. Не раз ми, українці та білоруси, завдавали нищівних поразок московським загарбникам. Битва 1514 року під Оршею, де вщент були розгромлені московські війська, – яскравий приклад нашої спільної перемоги. У прагненні поневолити український та білоруський народи кремль не зупинявся ні перед чим: масові репресії, терор, русифікація, окупація…Усе це ми з вами пережили.

Росія завжди прагнула знищити вашу і нашу національну ідентичність. Її стратегічна мета – остаточно позбавити Білорусь та Україну суверенітету і суб’єктності, приєднати наші країни до свого складу. Саме росія підтримала придушення акцій протесту білорусів проти фальсифікацій на виборах у 2020 році. На сьогодні російські війська на території Білорусі – це вже перша ознака окупації країни. Москва перетворює Білорусь у плацдарм для воєнної агресії проти України. Після провалу бліцкригу та величезних втрат путін намагається примусити білорусів воювати на своєму боці, гинути за чужі імперські марення.

Братній білоруський народе, ми закликаємо згадати свою славну історію та не вірити московській пропаганді. Ваш ворог – не українці, а путінський режим, який хоче збудувати новітню тюрму народів. Не дозволяйте москві втягнути себе у воєнну авантюру. Не виконуйте злочинних наказів і не беріть участь в агресії проти України.

Ви – великий білоруський народ, а не звичайне гарматне м’ясо в руках божевільного «бункерного» царя. Не допустіть втягування своєї держави у криваві воєнні дії росії проти України, ініціюйте акції протесту щодо злочинних намірів вашої влади напасти на нашу країну. Робіть усе можливе, аби показати, що білоруси проти цієї війни. Не жертвуйте кращим, що у вас є – життями своїх дітей, чоловіків і батьків! Не дозвольте кидати синів білоруського народу на вірну загибель.

Пам’ятайте, ми – українці, будемо боронити свою землю та нищити тих, хто прийшов до нас з війною.

Сьогодні пліч-о-пліч з українцями у війні з московським агресором беруть участь білоруси. Долучайтеся до їх лав. Це наша спільна боротьба із споконвічним ворогом, у якій ми маємо перемогти та назавжди зламати хребет московському імперіалізму. Віримо, що ви почуєте наші заклики і зробите правильний вибір. Віримо, що ми переможемо спільного ворога та забезпечимо мир, стабільність, безпеку і незалежність для наших країн, для єдиної та вільної Європи.

Вільна Білорусь неможлива без вільної суверенної України.

Майбутнє Білорусі вирішується на теренах України!

Слава Україні! Жыве Беларусь!"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити