image
 |  119 16 Листопада 2023 | 12:28

Волинська облрада звернулася до правоохоронців з вимогою перевірити законність приватизації ДП «Волиньторф»

Волинська обласна рада підтримала проєкт звернення депутатів Волинської обласної ради до Генерального прокурора, голови Служби безпеки України, директора Державного бюро розслідувань, директора Національного антикорупційного бюро України щодо перевірки законності проведення приватизації ДП «Волиньторф».

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

У проєкті рішення звертається увага на непрозорість процесу приватизації державного підприємства, яке потрапило у руки ділків. Через це за декілька тижнів після аукціону ДБР відкрило кримінальне провадження, оскільки, за версією слідчих, вартість підприємства занизили. Суд постановив арештувати майно «Волиньторфу».

Відтак депутати звертаються до Генерального прокурора, голови Служби безпеки України, директора Державного бюро розслідувань, директора Національного антикорупційного бюро України з вимогами:

- перевірити бенефіціарних власників підприємства-покупця на наявність відкритих кримінальних проваджень щодо них особисто або в яких вони є фігурантами;

- перевірити легальність та джерело походження коштів, які було сплачено ТОВ «Агробіостандарт» за приватизацію ДП «Волиньторф»;

- перевірити наявність російського сліду у походженні коштів та учасників даної оборудки;

- перевірити законність проведення приватизації ДП «Волиньторф» та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська обласна рада обмежила Волинську ОВА у використанні бюджетних коштів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити