image
 |  4 11 Березня 2021 | 14:56

Волинські еколого-натуралісти поділилися досвідом роботи дослідницьких лабораторій

На базі Волинського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбувся всеукраїнський семінар-практикум "Зимовий сад як дослідницька лабораторія оформлення інтер'єру в закладі освіти". Участь у заході узяв перший заступник голови Волинської обласної ради, член ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Як інформує ВолиньUA, семінар-практикум відбувався в режимі відеоселектору за участі завідувачів відділами квітництва обласних закладів позашкільної освіти еколого-натуралістичного профілю та вчителів біології закладів загальної середньої освіти.

Як зауважила, відкриваючи семінар-практикум, директор Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук, активна співпраця закладу з територіальними громадами краю дає змогу створити у сфері лабораторного дослідництва конкурентне середовище та демонструє роль еколого-натруалістичного роботи у створенні освітнього простору територіальної громади.

Чудовим зразком такої роботи є дослідницько-пошукова лабораторія Городоцького шкільного лісництва Прилісненської територіальної громади, вихованці якого здійснили для учасників семінару унікальну онлайн-екскурсію, продемонструвавши всю палітру видового складу флори зимового саду.

"Сьогодні наш обласний еколого-натуралістичний центр дійсно показує добрі приклади співпраці та взаємозв'язків із територальними громадами, він є своєрідним флагманом у цій ділянці роботи. Тому що з усіх наших позашкільних закладів найбільше осередків екологічно-натуралістичної роботи знаходиться саме в об'єднаних територіальних громадах.

Такої важливої роботи, як дослідницько-інноваційна, не варто неедооцінювати, адже формування екологічної культури підростаючого покоління стане запорукою раціонального використання природних ресурсів. А ефективне використання наших природних ресурсів, своєю чергою, дасть змогу Україні наростити свій еккономічний потенціал", – наголосив перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук.

Директор Національного колого-натуралістичного центру учнівської молоді Володимир Вербицький високо оцінив рівень роботи Волинського обласного еколого-натуралістичного центру, підкресливши, що він є одним із найкращих закладів позашкільної освіти в Україні. Тому не дивно, що Україна вже не вперше переймає волинський досвід.

У роботі семінару-практикуму також узяли участь заступник начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Тетяна Соломіна та депутат Волинської обласної ради, секретар постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, свободівець Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліському ліцеї проводять майстер-класи по догляду за шкільним садом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити