image
 |  4 21 Листопада 2019 | 09:49

Волинські податківці нагадують про пільги для АТОвців і волонтерів

Головне управління ДПС у Волинській області в рамках Всеукраїнського тижня права запрошує учасників антитерористичної операції (ООС) та членів їх сімей отримати кваліфіковану консультацію.

Про це «ВолиньUA» повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Волинській області.

З метою заохочення громадян до підтримки захисників України підпунктом 165.1.54 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України встановлено, що не оподатковуються доходи учасників бойових дій, які залучаються (залучались) та беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, отримані в якості благодійної допомоги, або на користь членів їх сімей. 

Однак, така допомога повинна бути надана благодійниками - фізичними особами, які внесені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції в порядку, визначеному Законом України "Про благодійну діяльність та благодійні організації”. Також, передбачається пільга і для самих благодійників – не оподатковуватимуть доходи, отримані ними для надання благодійної допомоги учасникам антитерористичній операції. 

Поряд з цим, не оподатковуються доходи у вигляді благодійної допомоги, наданої міжнародними благодійними організаціями особам, що проживають на території проведення антитерористичній операції або особам, які вимушено її покинули.

Від оподаткування військовим збором звільняються доходи у вигляді грошового забезпечення на час безпосередньої участі особи в антитерористичній операції. Однак, необхідно відзначити, що безпосередня участь особи в антитерористичній операції має бути документально підтверджена посвідченням учасника бойових дій.

Для учасників АТО також передбачена пільга щодо сплати земельного податку. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання в межах граничних норм. Приміром: для будівництва індивідуальних гаражів — не більш як 0,01 гектара, а для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більш як 2 гектари. 

Крім того, встановлено, що не обкладаються податком на додану вартість операції з імпорту та поставки касок, шоломів, бронежилетів та інших спецзасобів захисту, оптичних приладів для зброї, а також ліків і медикаментів, призначених для учасників антитерористичної операції, яким була спричинена шкода здоров’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москалі познімали з захоплених українських суден навіть унітази, - командувач ВМС

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити