image
 |  16 28 Липня 2020 | 15:32

Волинські рибпатрульні вилучили понад 20 кілограмів незаконно виловленої риби (ФОТО)

За тиждень у порушників Правил рибальства вилучено майже 20 кілограмів водних біоресурсів, - інформують у Волинському рибоохоронному патрулі.

У період з 20 по 27 липня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено сім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), п’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та одне – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна. 

«За даний період на порушників накладено 357 грн штрафів, решта буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 374 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 19,5 кг водних біоресурсів. Також вилучено 4 од. заборонених знарядь лову та ще 24 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лічені години поліцейські виявили й затримали грабіжника в селі Світязь

Для прикладу, 26 липня під час спільного рейду рибпатрульних з представниками Любомльського УТМР та працівниками Любомльського відділеня Національної поліції викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на р. Гапа, поблизу с. Римачі Любомльського району Волинської області. Двоє громадян здійснювали вилов риби забороненим сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдомінера-маневиччанина напідпитку встановили за 20 хвилин: йому загрожує кримінал

Того ж дня завдяки повідомленню небайдужих громадян виявлено безгосподарське майно на оз. Світязь, поблизу с. Пульмо Шацького району Волинської області (на території Шацького національного парку). З водойми вилучено три од. мисинових сіток, загальною довжиною 200 метрів. У сітках знаходилася риба: 10 екз. канадського сомика. Оскільки водні біоресурси знаходилися у живому стані, здійснено їх випуск у водне середовище.

Волинський рибпатруль вдячний громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення Правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячі табори запрацюють з 1 серпня. Але не у всіх регіонах, – МОЗ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити