image
 |  2 5 Вересня 2018 | 12:46

Волинській облраді подякували за Звернення до Вселенського патріарха щодо надання Томосу

Міністерство культури України висловило вдячність Волинській обласній раді за підтримане сесією «Звернення до Його Всесвятості, Вселенського патріарха Варфоломія, Архієпископа Констатинополя – Нового Риму щодо надання Томосу про автокефалію Православній церкві України».
Як стало відомо «ВолиньUA», відповідний лист надійшов на адресу Волинської обласної ради.
«В українському суспільстві присутній колосальний запит на єдність православ’я, який особливо актуалізувався після Революції гідності, в контексті російської агресії та окремих проявів антиукраїнської діяльності представників Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом. Більше того, більшістю громадян України єдність українського православ’я прямо пов’язується з єдністю українського суспільства, його консолідацією», – йдеться у листі.

Як інформують автори листа, політика органів місцевого самоврядування та їх позиція з тих чи інших питань буття українського суспільства виступають об’єктивними ретрансляторами загальних настроїв громадян держави, а в контексті актуальної розбудови в Україні громадянського суспільства – набувають для органів державної влади виключного значення, враховуються ними і мають визначальний вплив на формування та реалізацію ними державної політики у всіх сферах суспільного життя, ведуть до набуття цією політикою демократичних ознак справжньої публічної політики, що спільно твориться усім українським суспільством загалом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прелюдія Томосу: «українські абзаци» з Доповіді Патріарха Варфоломія на Синаксі
«Міністерство культури України, як спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії, висловлює вдячність Волинській обласній раді за звернення до Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православній церкві України, яке свідчить про підтримкою Волинською обласною радою здійснюваних органами державної влади … заходів з реалізації державної політики у сфері релігії, пов’язаних із сприянням конституюванню в Україні єдиної Української помісної православної церкви», – пише Перший заступник Міністра Світлана Фоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Філарет розповів, коли в Україні створять єдину церкву і що чекає УПЦ МП

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити