image
 |  5 11 Березня 2024 | 09:54

Волинському депутату, який боронить Україну, вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня (ФОТО)

Захиснику з Волині, депутату Підгайцівської сільради від ВО "Свобода" Андрію Собчуку вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня. Також воїну достроково присвоїли військове звання головного сержанта.

Про це повідомила 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка у п'ятницю, 8 березня, - пише ВСН.

Старшому сержанту Собчуку Андрію Володимировичу, командиру взводу охорони 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України достроково присвоїли звання головного сержанта.

Також волинянину вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня, який йому присвоїли згідно з Указом Президента України №746/2023 від 10 листопада 2023 року.

Вручення нагород приурочили до річниці з дня створення бригади.

«Командир частини привітав особовий склад з днем створення бригади. Хлопці й дівчата отримали державні й бригадні нагороди, частині офіцерів було присвоєно чергові звання. Наше бригадне свято співпало з міжнародним днем боротьби за права жінок. Без квітів не лишилася жодна дівчина 110-ки. Дякуємо бойовим посестрам за їхній вклад в нашу спільну справу. Відновлюємось й набираємося сил для подальшої визвольної боротьби! За нами правда! «Імперія» має розпастися!» - йдеться в дописі.

Свободівець з Підгайцівської громади Луцького району Андрій Собчук, який боронить Україну на Авдіївському напрямку, до повномасштабної війни вів активну громадсько-політичну діяльність – він є депутатом Підгайцівської сільської ради, мав улюблену роботу в сфері благоустрою. Але після вторгення ворога пішов захищати Україну від російських окупантів.

Пройшовши спеціальний бойовий і тактичний вишкіл на базі формування територіальної громади ( ДФТГ «Підгайці №1»), Андрій з побратимами отримали статус інструкторів, щоб і ділитися навиками з бійцями, і самим брати участь у боях. Коли стало зрозуміло, що на Волині ситуація відносно стабільна, захисник з побратимами вирушили туди, де більше потрібні - на Донеччину.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити